Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Zupa z porów


Składniki:
30dkg cieleciny (lub innego mięsa)
20dkg włoszczyzny
2 pory
1,5 łyżki mąki
pół kubeczka śmietanki 12% lub jugurtu w wersji light
2 ziemniaki
zielona pietruszka
Wykonanie:
Mięsko umyć, zalać wodą i ugotować.Włoszczyzną umyć,obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn i włożyć do zupy gdy miesko bedzie już prawie ugotowane.
Miękkie mięsko wyjmij i pokrój na kawałk.Pory oczyścić, przekroić wzdłuż,a potem pokroić na małe kawałeczki,dodać do podgotowanych warzyw i gotować.Mąkę rozmieszać ze śmietanką i niewielką ilością ciepłej (nie gorącej) zupy.Następnie wlać do zupki ciągle mieszając.Dodać pokrojone miesko i troszeczkę posolić.Ziemniaki pokroić w kosteczkę i ugotować osobno,potem dodać do zupy.Na koniec posypać zieloną pietruszką.
Przesłane przez eva