Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Sałatka Gyros
Składniki:
1 główka kapusty
1 słoik ogórków konserwowych
2 puszki kukurydzy
4 filety z kurczaka
4 cebule (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej)
przyprawa Gyros
keczup
majonez
Wykonanie:
Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety. Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy, aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku).
Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak – układania 🙂 Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w następującej kolejności (licząc od spodu):
mięso
keczup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
keczup
kapusta
Przesłane prze Dorotka777