Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Piernikowy sernik
Składniki:
6 paczek pierników katarzynek (zwykłych, bez polewy)
1 kg twarogu
2 jajka
3/4 kostki margaryny
1 budyń śmietankowy + 1/2 szkalnki mleka
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 gotowe polewy lub polewa wg własnego przepisu
Wykonanie:
Do zmielonego twarogu dodać roztrzepane jajka i cukier.
Margarynę rozpuścić i przestudzić.Wlać ją do masy twarogowej i gotować 10 minut ciągle mieszając.Pod koniec rozprowadzić paczkę budyniu w 1/2 szkalnki mleka i wlać do twarogu.Zagotować.Katarzynki rozłożyć na blaszkę (jedną warstwę),polać ciepłą masą twarogową,na to ułożyć druą wartwę katarzynek i polać je gorącą polewą czekoladową.Jak ostygnie trzymać w lodówce.Polecam!
Przesłane przez Betlinka