Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Rybka obiadowa
składniki:
4 duże filety rybki( u mnie mintaj)
otręby pszenne
bułka tarta
2 jajka
trochę mąki
sok z cytryny
lubczyk( przyprawa suszona)
Pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Rybkę rozmrażamy odciskamy nadmiar wody. Posypujemy dosyć dużą warstwą cytrynowego pieprzu, lubczyka, odrobinę soli albo przyprawy Delikat( koperek+pietruszka) polewamy sokiem z polowy cytryny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Nadmiar soku i wody odciskamy i panierujemy mocno dociskając po kolei.
Mąka+jajko+bułka tarta wymieszana z otrębami( z przewaga otrębów). Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju/oliwie .
Przesłane przez Czorcik