Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Karkówka pieczona


składniki na marynatę:
4 ząbki czosnku,
2-3 łyżeczki musztardy Dijon lub Sarepskiej,
garstka ziela angielskiego,
kilka pokruszonych listków laurowych
pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
łyżeczka kopiata majeranku
2-3 łyżeczki ketchupu
trochę oleju ( na oko, żeby nie było za gęste Wink )
sól do smaku

Wykonanie:
wszystko razem miksuję sobie w siekającej przystawce do blendera ( chrzęści ziele strasznie, ale ma się przemielić )

Karkówkę kroję w plastry, sole z obu stron każdy, smaruję marynatą i układam ściśle w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Najlepiej przygotować dobę wcześniej, żeby się odstało w lodówce i dobrze zamarynowało.
Piec w temperaturze 180 st. na otwarto. Czas zależy od wielkości karkówki ( np. 2,5 kg około 3 godziny )

Przesłane przez Makatka27