Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Sałatka z tuńczykiem – warstwowa
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
pół puszki kukurydzy
2 cebule, nieduże
zółty ser, 25 dag
4 jajka
majonez
czerwona papryka słodka do posypania
Wykonanie:
cebulę pokroić w kostkę, jajka ugotować, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, ser również zetrzeć na grubych oczkach, żółtka pokruszyć. Układać w misce w następującej kolejności:
1. połowa żółtego sera
2. białko
3. posmarować majonezem, ale nie za grubo
4. cebula
5. tuńczyk
6. posmarować majonezem, ale nie za grubo
7. kukurydza
8. reszta żółtego sera
9. żółtka pokruszone
10. posypać delikatnie czerwoną papryką
Przesłane przez*Jagoda*