Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Pyszna szarlotka Aliny


Porcja na dużą blaszkę/na na okragłą tortownicę (tą wiekszą)z połowy niżej podanej porcji
Ciasto:
45-50 dag mąki tortowej
1/3 kostki masła,margaryny i smalcu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki duże kwaśnej śmietany
3 żółtka
10 dag cukru pudru
farsz:1,5 kg jabłek startych na duzych oczkach,1 cukier wanilinowy duży,2-3 łyzeczki cynamonu-sporo

Wykonanie:
Ciasto posiekać nożem a potem szybko zagnieść,połowe rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blaszce,ponakłuwać widelcem i podpiec na blado.

wyłozyć jabłka i położyć rozwałkowane ciasto na wierzch i ponakłuwać widelcem dość gęsto.piec 40-50 min w 190-200 st-do zruminienia wierzchu posypac cukrem pudrem nawierzch jak ostygnie lekko.
PALCE LIZAĆ I ZAWSZE SIE UDAJE!!!
Przesłane przez alikowa