Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Krokiety


Składniki:
Ciasto:
ok 1 l mleka
2 jaja
ok 3 szkl mąki (szklanka = 250 ml)
sól – płaska łyżeczka
cukier – łyżeczka
olej do smażenia
ja ciasto robie na oko

Farsz:
1 kg kiszonej kapusty
15-20 dag grzybów suszonych, np. podgrzybków lub ok 30-50 dag pieczarek wcześniej obranych, pokrojonych i podsmażonych
cebula duża
przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarenka, sól, pieprz mielony, vegeta)
smalec

Wykonanie:
Składniki na ciasto wymieszać tak jak się robi zwykłe naleśniki. Ze składników na farsz zrobić nadzienie. Kapustę ugotować ostudzić drobniutko pokroić, następnie dodać pieczarki i przyprawy na końcu smalec. Wszytko razem wymieszać. Smarować farszem usmażone naleśniki zwinąć, następnie moczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.



Przesłane przez Dorotka777