Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Rafaello


Przepis1:
Biszkopt:
• 5 jaj
• 1 szklanka cukru
• 1 szklanka mąki ziemniaczanej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
• krem karpatkowy

Kokos:
• 20 dkg kokosu
• 4 łyżki cukru
• 4 łyżki margaryny
•olejek śmietankowy lub waniliowy
Wykonanie:
Biszkopt upiec.Przekroić na 3 części.

Przygotować krem karpatkowy.Kokos–całość podsmażyć na patelni na złoty kolor.Biszkopt przełożyć kremem (3/4 ilości).Resztą kremu posmarować wierzch ciasta.Na krem nałożyć ciepły kokos i wgnieść go łyżką.Po ostudzeniu włożyć do lodówki.
Przesłane przez Madzia

Przepis2:
Składniki:
2,5 SZKLANKI mleka
3 zółtka,
2 łyzki mąki pszennnej
3 łyzki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
30 dkg masła
30 dkg kokosu
poł albo cała szklanka alkoholu(jak kto woli)
4 duze paczki herbatnikow libeniz(nie wiem jak sie to pisze
dokladnie )
Wykonanie:
2 szklanki mleka i cukry zagotowac.W poł szkanki mleka roztrzepac mąki i zóltka.Dodac to do wczesniej zagotowanego mleka.Dodawac powoli,szybko mieszac i ostudzic(wychodzi zwykły budyn).Masło utrzec i dodawac przestudzony budyn.Na koncu wsypac kokos(troszke zostawic na posypanie wierzchu) i alkohol.Przekładac 4 warstwy.Na blaszce o normalnych wymiarach trozku brakuje herbatnikow na długosc, ale tym sie nie przejmowac.
Przesłane przez Sylwia