Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Lambada
Jasny biszkopt-po upieczeniu nasączyć sokiem pomarańczowym
Masa I:
4 szklanki soku pomarańczowego z kartonu
2 budynie waniliowe
1/2 szklanki cukru
Masa II:
1/2 litra śmietany 30%
1/2 szklanki mleka
1 łyżka żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Do dekoracji:
gotowa polewa czekoladowa
Wykonanie:
3 i 1/2 szklanki soku zagotować z cukrem.
W pozostałym soku rozmącić budynie i wlać do gotującego się soku.Chwilę pogotować i ciepłą masę wyłożyć na biszkopt.Ostudzić.Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku,ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodać mleko z żelatyną i wyłożyć na ciasto.Całość polać polewą czekoladową.Schłodzić w lodówce.
Przesłane przez mila77
Ja zamiast polewy dałam na wierzch truskawkową galaretke –EwaG