Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ciasto truskawkowe


Jeden wysoki biszkopt jasny (przekrojony na pół) lub 2 cieńsze

Masa
1/2 kg mrożonych truskawek (może być ciut więcej)
2 budynie truskawkowe
1 truskawkowa galaretka
1 margaryna
cukier puder
Wykonanie:
truskawki rozmrozić,odlać sok, do truskawek dodać 5 łyżek wody.

Suche budynie rozrobić w soku truskawkowym,owoce zagotować z cukrem (na oko….raczej ma być słodkie),wlać rozrobione budynie,zagotować mieszając.Wystudzić.Wystudzoną masę dodawać po łyżce do utartej margaryny i miksować (jeśli za mało słodkie,można dosładzać cukrem pudrem).Wyłożyć na biszkopt 1/2 masy przykryć drugim biszkoptem i znowu masa.Na górę przyozdobić pokrojoną w kostkę galaretką.
Przesłane przez mila77