Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Zupa-krem z cebuli


Składniki

  • 2 kostki rosołowe (chyba, że komuś się chce ugotować normalny wywar na zupę)
  • 3- 4 większe cebule
  • 3 ziemniaki
  • 1 średnia marchewka
  • 2 łyżki mąki
  • ser żółty
  • grzanki z bułeczki lub chleba tostowego
  • sól i pieprz

Wykonanie:
Kostki rosołowe rospuścić w gotującej się wodzie,wrzucić do tego obraną cebulę,marchewkę i ziemniaki.Warzywa gotować w wywarze aż będą miękkie.Ugotowane wyjmujemy i przecieramy w blenderze (jak ktoś nie ma to można na tarce, ale jako przyszłe mamusie zażyczcie sobie pod choinkę tudzież na inną okazję ).Aż wyjdzie taka papa jak dla dziecka.Tą warzywną papkę wrzucamy do wywaru,który cały czas się gotował, mieszamy i czekamy aż to się zagotuje.Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie tak,żeby nie było grudek i dodajemy do zupki (zagęści to zupę). Przyprawiamy.Bułeczkę lub chlebek tostowy kroimy w kwadraciki i robimy na patelni grzanki na masełku.Wlewamy do miseczki gorącą zupę,na to scieramy na tarce żółty ser i wrzucamy grzanki.Ser rozpuści się i będzie się ciągnął.

Przepis nadesłała jpik