Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sernik z krówkami


Składniki:
Ciasto:
pol kostki margaryny,
1 1/3 szkl. maki,
0,5 szkl.cukru pudru,
1 łyżeczka proszku,
3 łyżki kakao,
1 jajko

Masa serowa:
3/4 kg sera białego (ja mam we wiaderku),
1 szkl. cukru pudru,
5 jaj,
1 szkl. mleka,
olejek śmietankowy,
2 budynie śmietankowe

30-40 dkg krówek – rozpuścić na ogniu z dodatkiem kilku łyżek mleka (tego z masy serowej).

Wykonanie:
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Sypkie składniki ciasta wymieszać, dodaj jajko, margarynę i zagnieć ciasto. Wyłożyć na tortownice wyłożoną papierem. Ciasto podciągnąć na boki tortownicy.
Jaja utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, olejek, budynie w proszku, pozostałe mleko i cały czas miksując dodać połowę ciepłej masy krówkowej. Wlać na ciasto. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach (sprawdzić patyczkiem czy ser się ściął). Ostudzone ciasto polać reszta polewy krówkowej i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami laskowymi.

Przesłane przez Minia