Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Sałatka warstwowa dorki0
Składniki i wykonanie:
1. 5 białek (ugotowane na twardo jaja i białka zetrzeć na małych oczkach tarki)
2. 2 serki topione śmietankowe-podłużne (zamrozić dzień wcześniej) zetrzeć na tarce o małych oczkach-współczuje temu co będzie je tarł
3. polać to małą porcją majonezu wymieszanego ze smietaną
4. parę plasterków wędliny pokroić drobniutko
5. 3 marchewki (ugotowane wcześniej) zetrzeć na tarce-grube oczka
6. kilka pieczarek ugotować i zetrzeć na tarce-grube oczka
7. 3 male cebule posiekane ale wcześniej sparzone
8. znowu polać majonezem wymieszanym ze śmietaną ale nie za dużo żeby nie pływało
9. żółtka zetrzeć na małych oczkach tarki
10. posypać np. zieleninką
TO JEST ORYGINALNY PRZEPIS ALE MOZNA DODAWAĆ WIĘCEJ WARSTW WEDŁUG UZNANIA i SMAKU:ja dodaję np.pora sparzonego i krojonego w talarki,ser żółty starty,pomidorka lub rzodkiewkę!Nie powinno się dodawać ostrych składników-to ma być łagodna sałatka.
Przesłane przez dorka0