Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Sernik
Składniki:
Masa serowa:
1,5 kg sera lub 4 kostki
3/4 kostki margaryny
5 żółtek (białka zostawić będą potrzebne do ubicia)
2 szklanki cukru
cukier wanilinowy
budyń śmietankowy
Ciasto:
2 i 1/2 szklanki mąki
1 margaryna
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
2 jaja
Wykonanie:
Masa serowa:
Żółtka, cukier i margarynę utrzeć . Następnie dodać ser i utrzeć. Na koniec wsypać budyń i ubite białka delikatnie wymieszać.
Ciasto:
Wszystko zagnieść i podzielić na 2 części. Wstawić do zamrażarki na ok godzinę. Wyciągnąć jedną część i zetrzeć na tarce. Wylać masę serową i drugą część ciasta zetrzeć na wierzch . Piec ok 45 min w temp. 220 stopni.
Przesłane przez heart