Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Sałatka pieczarkowa
Składniki:
1 kg pieczarek
3 średniej wielkości cebule(najlepiej białe,albo czerwone)
8-10 jajek
Majonez ”Kielecki” albo inny o dość intensywnym,ostrym smaku
Szczypiorek
Natka pietruszki
Sól, pieprz,majeranek
Wykonanie:
Jaja ugotować na twardo,drobno pokroić.Pieczarki obgotować około 10 min(od czasu zagotowania się wody(wrzucamy je do zimnej i wstawiamy na ogień)),dobrze odsączyć,wystudzić i posiekać.Cebule pokroić w cienkie piórka,dodać odrobinkę cukru i wymieszać,ręką,lekko ściskając żeby szybciej puściła sok.Szczypiorek i natkę również pokroić.Wszystkie składniki wymieszać,dodać majonez,doprawić.Przykryć i wstawić na parę godzin do lodówki.
Przesłane przez tina10