Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Cytrynówka


Składniki:

4-5 cytryn
25-30 dag cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
0,5 l wody
0,5 l spirytusu

Wykonanie:

Cytryny sparzyć. „Wykulać” żeby były miękkie, odciąć końcówki, przeciąć na pół i wycisnąć sok (przecedzić go). Skórki zalać spirytusem na 2 godz. Zagotować wodę z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Do naczynia wlewany sok wyciśnięty z cytry, spirytus w którym moczyły się skórki (dokładnie wycisnąć skórki). Przestudzoną wodą z cukrem zalewany znowu skórki na pół godziny. Później tę wodę ze skórek dodajemy do reszty (spirytusu i soku), skórki dokładnie wycisnąć! Przecedzić najlepiej przez gazę.

Przesłane przez anwa6