Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sałatka z kurczakiem i winogronami


Składniki:(porcja na 4 osoby)
2 podwójne filety (piersi) z kurczaka
Zioła prowansalskie (KAMIS)
Majonez kielecki
Migdały (paczka)
Winogrona-kiść
Wykonanie:
Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju (najlepiej oliwa z oliwek)-dosyć mocno posypujemy ziołami prowansalskimi skruszonymi w palcach (musi paaachnieć).Kurczaka odstawiamy,a na pozostałym po smażeniu tłuszczu prazymy migdały (mały ogień,często mieszać,nie mogą ściemnieć bo będą gorzkie).Odstawiamy z ognia i dorzucamy do kurczaka.Winogrona przekrajamy na pół i wyciągamy pestki (albo i nie jeśli się spieszymy,albo mamy lenia).Wrzucamy do kurczaka i dodajemy majonez lekko zaprawiony wodą (dosłownie jedna łyżeczka).Mieszamy i gotowe.
Przesłane przez Iska