Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sałatki selerowe


Składniki:
2 słoiki selera-ten zdecydowanie polecam z firmy Rolnik
puszka kukurydzy konserwowej
ser żółty … hmm… ze 20-30 dkg
wędlina drobiowa (jakaś polędwica drobiowa,albo schab drobiowy)
jajka – 5-6 szt.
sól, pieprz,majonez,śmietana
Wykonanie:
Seler przełożyć do garnka,dwa razy przelać wodą,żeby nie był taki ostry,odcedzić na sitku i pokroić..włókna przejechać parę razy nożem.tak żeby się zrobiły długości +/- 2 cm.Przełożyć do miski,gdzie będzie wygodnie mieszać.Kukurydzę przesypać do miski z selerem.Ser pokroić w kostkę i do miski.Wędlinę to samo pokroić w kostkę i do miski.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Jajka-odłożyć dwa żółtka,rozgnieść w kubku i wymieszać z majonezem i śmietaną.Jakoś tak.wydaje mi się,że wówczas majonez i śmietana mają inny,lepszy smak.Resztę żółtek i jajek pokroić i do miski.Całość zalać majonzem i śmietaną,wymieszać,spróbować i jak trzeba to jeszcze doprawić.
Przesłane przez Ania_

Składniki:
1 słoik selera konserwowego,
por (biała część)
1 puszka kukurydzy
ananasy w puszce (ile kto lubi),
1 jajko na twardo,
2 dosyć kwaśne jabłka starte na tarce o grubych oczkach,
ser żółty starty na grubych oczkach (ile kto lubi),
majonez 2 łyżki
można dodać łuskane orzechy włoskie i rodzynki.
Wykonanie:
Wszystko wymieszac doprawić solą i dodać majonez.
Przesłane przez eva