Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Sałatka brokułowo-kalafiora


Skladniki:
10 rozyczek brokulow
10 rozyczek kalafiora
1/2 cebuli czerwonej
pol albo puszka fasoli czerwonej (zalezy od ilosci rozyczek)
puszka tunczyka w sosie wlasnym
Sos:
2-3 lyzki jogurtu naturalneho
2-3 lyzki majonezu (ja robilam na samym majonezie i sie tak na drugi dzien nie rozlewala)
bazylia
pietruszka
koperek
szczypiorek
sol pieprz
pol cytryny
Przygotowanie:
Kalafior i brokuly ugotowac na parze (ja tez gotuje normalnie w wodzie osolonej przez 15´) odlozyc do miseczki do soatgniecia a potem rozdrobnic na kawalki (rozyczki).Pol czerwonej cebuli pokroic w drobna kosteczke.Fasole czerwona odcedzic z soku z puszki.Polaczyc wszystkie warzywa w miseczce razem z tunczykiem.
Sos: kilka lisci bazylii,galazke pietruszki,szczypiorek i galazke koperku posiekac,dodac odrobine soku z cytryny.Polaczyc z majonezem i jogurtem i dokladnie wymieszac.Pprzyprawic sos do smaku sola i piperzem i polac nim warzywa.Wszystko dokladnie przemieszac i przyprawic do smaku sokiem z cytryny (ja jeszcze przyprawialam octem).
Przesłane przez Hanah