Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Kotleciki ryżowe
Składniki i wykonanie:Ugotowac i ostudzić 1,5 szklanki ryżu-ugotować z jedna kostką rosołową do ostudzonego dodać usmażoną cebulkę,starty żółty ser (ja tre na dużych oczkach)-wg uznania-kolo 15-20 dg wbić jajko surowe dużo pieprzu i posolić troszkę -po tym rosołku ryz jest słonawy już wyrobić jak kotlety mielone,obtoczyć w bułce tartej i smazyć na ładny złotawy kolor idealne polane gotowym sosem grzybowym z torebki (polecam pieczarkowy albo borowikowy z Knorra) i z ziemniaczkami naprawdę wychodzi super,bo ten serek się topi w srodku,jest syte-i aż się same zdziwicie,ze to takie dobre,bo przepis jest bardzo niepozorny.
Przesłane przez Pirzonek