Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Szybki przepisik obiadkowy na rybkę
Składniki:
- 4 filety z dorsza (ok 60 – 70 dag) posypane solą i pieprzem (może być mintaj, morszczuk, sola – ale the best is dorsz)
- por pokrojony w talarki (najlepszy cienki biały, talarki na pół cm)
- 2 cebule pokrojone w talarki
- łyżka curry
- pojemniczek śmietany świeżej
- 10 dag sera żółtego startego
Wykonanie:
Żaroodporne naczynie natłuścić olejem,i na jego dnie ułożyć pory ułożyć na to ciasno filety z ryby na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę na małym ogniu dodać curry, krótko podsmażyć (sos będzie mniej gorzki)wlać śmietanę,wymieszać i nałożyć na filety posypać serem żółtym .
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 25 – 30 minut na złotobrązowy kolor.
Przesłane przez Pirzonek