Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Smażony ser


Składniki i wykonanie:ser żółty (najlepiej salami,ale spotkałam się z różnymi rodzajami) kroimy na plastry o grubości ok. 0,5 – 1 cm.Obtaczamy w jajeczku i bułce tartej 2-3 razy (bardzo dokładnie na bokach).Smażymy na średnim ogniu,aż zarumieni się z każdej strony jeżeli boki były niedokładnie obtoczone,może niestety wypływać ser na patelnie. Pycha jest wersja z serem pleśniowym (polecam Sekret Mnicha – Camembert) tyle,że ser pleśniowy można raz obtoczyć w bułce.
Przesłane przez Gingeros

Składniki:
40 dag sera salami lub jakiegos innego żółtego,2jajka,4łyżki mąki pszennej,po łyżeczce:curry,papryki słodkiej i oregano,pół łyżeczki:papryki ostrej,sól,pół szkl.wody.
Wykonanie:
Z mąki,jaj,1/2 szkl.wody i przypraw przyrządzić ciasto(powinno być nieco gęstsze niż naleśnikowe).Ser pokroić na plastry grubosci 1-1,5 cm.Na patelni rozgrzać olej.Plastry sera zanurzyć z jednej strony w cieście i tą stroną położyć na patelni.Smażyć na małym ogniu 5 minut.Wierzcha każdego plastra polać ciastem,przewrócić i smażyć 5 min.Podawać gorące z dowolną surowką.
Przesłane przez Serenity