Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Paprykarz wieprzowy
Składniki:
50 dkg wieprzowiny,szkl. mąki, olej,5 cebul,1 łyżeczka papryki mielonej,0.5 szkl. śmietany (18%),pieprz,łyżka koncentratu pomidorowego,1 słoiczek papryki marynowanej.
Wykonanie:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę,oprószyć mąką,obsmażyć na oleju,dodając pokrojoną cebulę.Przełożyć do rondla,zalać wodą,tak aby mięso było nią pokryte i dusić na wolnym ogniu. Gdy mięso zmięknie doprawić je sproszkowaną papryką, dodać pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną,podgotować.Następnie doprawić śmietaną, solą i pieprzem oraz koncentratem pomidorowym.Wszystko zagotować ciągle mieszając.Podawać z puree ziemniaczanym i musem jabłkowym.
Przesłane przez Motylek1