Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Piersi kurczaka z cytryną
Składniki:
piersi kurczaka, maka,sok z cytryny,sol,pieprz
Wykonanie:
1. Piersi kurczaka rozkroic na cienkie plastry i lekko posolic
2. Kazdy plaster obtoczyc w mace
3. Smazyc na patelni (najlepiej teflonowej)
4. Na smazace sie piersi kurczaka,z kazdej strony obficie wycisnac sok z cytryny i posypac pieprzem
5. Podawac gorace-najlepsze sa prosto z patelni,nie smazyc zbyt dlugo,zeby mieso nie bylo suche.
Oryginalny wloski przepis, ktory zawsze sie udaje!
Przesłane przez Jeza
Ja robie podobnie z kurczkiem,ale wcześniej go pekluje i wstawiam do lodówki,żeby miesko przeszło przyprawami,a pieke potem na grilu w piekarniku polewajac cytrynka…mniam….-Jadz