Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Galaretka z kurczaka


galaretka2.jpggalaretka.jpg
Składniki i wykonanie:
należy kupić paczkę żelatyny (np Dr Oetker czy jakakolwiek spożywcza do mięs i ryb na litr wody).ja gotuję duża pierś z kurczaka z rosołkiem grzybowym (bo lubie grzybki)ale mozna też w zwykłym rosołku,do tego 3 marchewki i pietruszka by był aromat jak z rosołu + przyprawy:ziele ang,pieprz,liść laurowy-doprawiam na koniec jak pod rosół.wyjmuję warzywa i kurczaka i odcedzam ten rosołek-biore z tego litr (nawet trochę ponad litr bo 4 duże kubki) i zagotowane ściągam z gazu i do tego daję paczkę tej żelatyny i mieszam.Dajesz do wystudzenia-żeby lekko ciepłe jeszcze się ostało.
potrzebne 6-7 salaterek:
układam w tym:groszek zielony,kukurydzę,skrojoną ugotowaną marchewkę z rosołu,jajka na twardo w plasterkach i na to wszystko pokrojonego drobno kurczaka i zalewam taką lekko ciepłą żelatyną-potem jak wystygnie do lodówki,za 3 h gotowe.
Przesłane przez pirzonek