Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Klopsiki z dorsza
Składniki:
40 dag mrożonych filetów z dorsza
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 jajo
1 łyzka bułki tartej
10 dag twarogu
1 awokado
1 cebula
6 łyżek oleju
kilka listków sałaty
1 łyżka octu winnego
łyżka mąki
sól,pieprz
Wykonanie:
Filety gotować na oparze 10 min.Odcedzić,cebulę drobno pokroić,dodać jajo,twaróg,szczyptę soli,bułkę tartą,pietruszkę,zmiksować z dorszem.Uformować 12 klopsików,obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor.Łyżkę octu wymieszać z 4 łyżkami oleju,dodać sól,pieprz.Wymieszać.Awokado obrać,wyjąć pestkę,pokroić w kostkę i wymieszać z sosem.Klopsiki podawać na liściach sałaty.
Przesłane przez Eliza1