Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Zapiekanka wegetariańska
Składniki:
20 dag fasolki szparagowej
1/2 kalfiora
1/2 szklanki zielonego groszku
4 marchewki
1 kostku bulionu warzywnego
5 jaj
100 ml jogurtu
100 ml mleka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól,pieprz
Wykonanie:
Fasolkę pokroić na kawałki,kalafior podzielić na różyczki.Marchew pokroić w kostkę.Bulion rozpuścić w 1/2 litra wrzątku,wrzucić warzywa,gotować 15 min.Jaja rozmącić,wymieszać z mlekiem,mąką,przyprawić.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem,włożyć warzywa,polać masą jajeczną.Naczynie przykryć folią aluminiową,wstawić do piekarnika rozgrzanego,piec 45 min.w temp. 220 stopni.Na 10 min.przed końcem pieczenia zdjąć folię.Można podawać z grzankami lub obsmażonymi młodymi ziemniakami.
Przesłane przez Eliza1