Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Ziemniaczane ragout z groszkiem
Składniki:
75 dag ziemniaków
1 pęczek włoszczyzny
30 dag mrożonego zielonego groszku
1 pęczek szczypiorku
2 szklanki mleka
2 szklanki rosołu instant
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól,pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki pokroić wzdłuż na ćwiartki.Wrzucić do garnka z lekko osoloną wiodą,gotować ok.20 min.Włoszczyznę pokroić na kawałki,gotować 12 min.w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w kostkę,groszek rozmrozić,szczypiorek pokroić,kilka pędów zostawić do dekoracji,resztę posiekać.W garnku zeszklić cebulę,oprószyć ją mąką i zasmażyć.Stale mieszając,powoli wlewać mleko i rosół.Włożyć ziemniaki,włoszczyznę,groszek i szczypiorek,doprawić.Gotowe ragout udekorowac szczypiorkiem.
Przesłane przez Eliza1