Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Rybka po grecku
Składniki:
1/2kg fileta(morszczuk,mintaj,,dorsz),2jajka,mąka pszenna,bułka tarta(nie trzeba),olej do smażenia,vegeta
Farsz:4marchewki,2pietruszki,kawałek selera,kawałek pora(1/4średniego),3cebule,oliwa,sól,pieprz,sok z cytryny,cukier,maggi,vegeta,3łyżeczki przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
rybkę nawegetować odstawić na jakiś czas.W tym czasie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulkę posiekać.Wlać do rondelka oliwy,wrzucić warzywa.Poddusić do miękkości.
Podsmażyć na patelni cebulkę,dodać przecier pomidorowy wymieszany z 2łyżeczkami wody,zagotować.Gdy warzywa będą miękkie dodać cebulkę z przecierem z patelni,doprawić.Rybkę panierować i usmażyć.Na usmażoną rybkę kłaść gotowy farsz.Można jeść na zimno jak i na ciepło.
Przesłane przez Serenity