Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Canelloni z mięsem


Farsz
– 500 g miesa mielonego (my wolimy do tego wolowe)
– 1 srednia cebula, posiekana w kostke
– 1 jajko
– 3 zabki czosnku, zmiazdzone
– 1 namoczona bulka
– sol, pieprz
– 15-16 rurek Cannelloni
– troche oliwa z oliwek
Sos
– 1 puszka krojonych pomidorow,400 g
– 1 puszka przecieranych pomidorow,400 g
– 250 g slodkiej smietany, 28%
– 1 zabek czosnku, zmiazdzony
– ziola prowansalskie wedlug smaku
– 200 g startego sera, np. Gouda lub innego miekkiego
– 50 g startego Parmezanu
Wykonanie:
Skladniki na farsz wyrobic jak na kotlety mielone,doprawic sola i pieprzem (moze byc troche wiecej soli i pieprzu,poniewaz sos jest nie solony i pieprzony-chyba ze ktos to zmieni ).Farszem napelniac rurki Cannelloni (najlepiej nam to wychodzi szpryca).Zaroodporne naczynia posmarowac cienko oliwa z oliwek,poukladac rurki jedna obok nastepnej,rurki takze posmarowac oliwa.Naczynie wstawic na 10 minut do goracego piekarnika, 200°C,termoobieg.Smietane,obydwie puszki z pomidorami,czosnek i ziola wymieszac i po tych 10 minutach polac sosem Cannelloni.Ponownie wstawic na 10 minut do piekarnika zostawiajac ustawienia jak powyzej.Potem posypac wszystko startym serem np.Gouda,zmniejszyc temperature na 170-180°C (termoobieg) i wstawic na jakies 8-10 minut.Jak ser sie stopi i zacznie sie rumienic,posypac wszystko startym parmezanem i jeszcze raz (po raz ostatni juz) wstawic do piekarnika na jakies 8-10 minut.
Przesłane przez Yoshi