Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Faszerowana papryka
Składniki:
3-4 srednie papryki (kolor jaki tam kto sobie chce)
3/4kg miesa mielonego (najlepiej wolowo-wieprzowego)
1 mala cebula
1 woreczek ryzu
1 jajko
1 czerstwa bulka
troche sera tartego
natka pietruszki
sol,pieprz,papryka w proszku,jarzynka
Wykonanie:
Cebule i pol papryki pokroic w kostke;natke posiekac;bulke namoczyc w cieplej wodzie,jak zmieknie,to dobrze osaczyc z wody;ryz ugotowac w lekko solonej wodzie.Calosc poloczyc z miesem,przyprawic do smaku,jak kto woli.
Papryke umyc,pokroic na polowki i lekko posolic od srodka;wlozyc farsz do polowek papryki.Calosc wylozyc na blache wczesniej wysmarowana olejem i piec w temperaturze 180° przez okolo 45 minut.Po 30 minutach posypac kazda papryczke startym zoltym serem.Smacznego
Przesłane przez Dominika1980