Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Risotto grzybowe
Składniki:
2 cebule
1 ząbek czosnku
25 dag ryżu parboiled
750 ml bulionu
sól, pieprz
70 dag pieczarek
20 dag kurek (mogą być same pieczarki wtedy 90 dag)
1 tyż soku z cytryny,
tarty ser (do posypania)
Wykonanie:
cebule i czosnek obrać,posiekać i udusić na 2 łyż.masła.dodać ryż i zeszklić stale mieszając.wlać bulion i zagotować,doprawic solą i pieprzem,przykryć i gotować na małym ogniu ok 30 min.grzyby obsmażyć na 1 łyż. masła dodać sól i sok z cytryny.grzyby dodać do ryżu na 10 min przed końcem gotowania,risotto wyłożyć na talerz i posypać serem.Bardzo dobre, polecam
Przesłane przez Czarna1987