Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Zapiekanka pikardyjska
Składniki:
Naleśniki (8 sztuk)
8 plastrów szynki/duzych najlepiej wielkości naleśnika)-często układam po dwa
0,3-0,5kg pieczarek,
15dkg tartego sera,
10dkg masła
mała cebulka
1 szklanka śmietanki,
sól
Wykonanie:
Przygotować naleśniki.Dobrze jak zostały nam np z poprzedniego dnia.Drobno pokrojone pieczarki przesmażyć z cebulką na maśle,gdy odparują-dodać 2 łyżki śmietanki i łyżkę tartego sera.Przyprawić solą i pieprzem.Na każdym naleśniku kłaść plaster szynki,smarować grubo pieczarkami,zrolować i układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego.Polać śmietanką posypać tartym serem,lekko doprawić solą i pieprzem.Zapiec w piekarniku (200 C).
Przesłane przez wendy