Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Śledzie kaskaoli
Składniki:
Tacka filetów śledziowych a`la matjas w oleju 250g LISNER (porcja dla 2,3 osób)
cebula
śmietana
majonez
ser żółty w miarę twardy i nie tłusty
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę drobniutką,mieszamy ze śmietaną(około pól śmietany dużej… na oko ) i dodajemy 2,3 łyżki majonezu.Filety kroimy w paseczki nie grube i wrzucamy do naszej śmietany z cebulą.Wszystko razem mieszamy (nie dodajemy soli bo filety są juz słone).Przekładamy to wszystko do ładnej miseczki i ścieramy na wierzch ser żółty na tarce ale na wiórkach tych cieniusieńkich (ser wtedy wygląda jak miękki kożuszek).Warstwa sera na grubość palca.Na koniec posypujemy papryką czerwoną w proszku ostra lub słodką dla ładnego wyglądu…. i tak przygotowane śledzie wkładamy do lodówki najlepiej na kolka godzin aby się przegryzły… życzę SMACZNEGO
Przesłane przez kaskaola