Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
A’la chińszczyzna
Składniki i wykonanie:
Piersi z kurczaka kroję na kawałeczki,podsmażam,pod koniec smażenia posypuję solą i pieprzem.Na podsmażone piersi wrzucam mrożonkę chińską albo np taką z papryką itd (byle nie była to taka tradycyjna z kalafiorem bo ble).Podlewam wodą i wrzucam kostkę rosołową.To podgotować żeby warzywa były miękkie i następnie podsypuję przyprawą chińską 5 smaków (uwaga nie za dużo bo jest pikantna).Następnie doprawiam do smaku-sól,wegeta,papryka i sok z cytryny.Zagęszczam zawiesiną z mąki i wody.Do tego podaję surówkę,która uzupełnia smak:pokrojone kapusta pekińska,pomidory i papryka.Posolić,posypać pieprzem,dodać zmiażdżony czosnek,oliwę i koniecznie sok z cytryny.Podaję z ryżem.Do sosu można dodać ananasa.Polecam i smacznego
Przesłane przez aga29