Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Karkóweczka w sosie czosnkowym


składniki:
karkówka- koło 0.5 kg
ziemniaczki-około 0.5 kg
olej
przyprawy:pieprz,sól,majeranek,jarzynka (vegeta, itp),delikat „do mięs i innych potraw”,czerwona papryka słodka
2 duże ząbki czosnku
margaryna lub masło-3-4 łyżki
(1 duza czewrwona papryka)
Wykonanie:
Wszystko zależy jakie się ma naczynie żaroodporne.Mięsa potrzeba tyle,zeby pokryć jedną warstwą naczynie.Mi wystarczyły 4 plastry karkówki-ale były dość spore.Mięsko kroimy w plastry 0.5 cm i lekko rozbijamy.Przyprawiamy solą,pieprzem,jarzynką,papryką,delikatem i majerankiem.(Ja daję po troszkę przypraw-bardzo delikatnie przyprawiam).Ziemniaczki obieram i kroję w półplasterki o grubości ok.0.5 cm.Naczynie smaruję olejem i wrzucam ziemniaczki, które następnie solę.Mięso lekko smaruję olejem i kładę na ziemniaczki.(na to pokrojoną w cienkie plasty paprykę czerwoną ja k ktos lubi).Piekę 40 min. w zamkniętym naczyniu.Rozpuszczam margarynę na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i smażę chwilę.Po 40 min. pieczenia mięsa polewam całość „sosikiem czosnkowym”.Piekę jeszcze 15-20 min bez przykrycia
Przesłane przez magdulka