Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Rybka 1 Gotii


Przepis I
Składniki:
– 1 kg fileta lub kostki z ryby (np. mintaj lub panga)
– 1 kg pieczarek,
– 3 duże cebule,
– sól,
– pieprz.
Na sos:
– 1/2 l. mleka,
– 1/4 kostki margaryny np. (Kasi),
– 1,5 łyżki maki krupczatki,
– ser żółty.
Wykonanie:
Rybę obtaczamy w jajku,mące,solimy,pieprzymy i smażymy,kładziemy do naczynia żaroodpornego,pieczarki z cebulą dusimy,pieprzymy,solimy i kładziemy na rybę.
Przygotowanie sosu:rozpuszczamy margarynę i dodajemy mąkę mieszając i odstawiamy z ognia,po czym dodajemy zimne mleko i gotujemy,aż sos zgęstnieje,potem polewamy na rybę i pieczarki,posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy (pod przykryciem) w piekarniku 30-40 minut 180 stopni C.
Potrzebne przybory:
Patelnia,garnek,naczynie żaroodporne najlepiej kwadratowe.
Jak podawać?
Na talerzu z winem półwytrawnym białym,bez pieczywa,ponieważ jest naprawdę syta.Ewentualnie ogórek kiszony.
Przesłane przez Gotia