Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Rybka 2 Gotii
Składniki:
60 dag filetów (może być z ryb morskich),10-15 dag pieczarek,0,5 szklanki śmietany,2 łyżeczki mąki,2 łyżki startego,łagodnego żółtego sera,sól,pieprz,tarta bułka.
Wykonanie:
Rybę obtoczoną w mące,smażyć na gorącym tłuszczu.Usmażone kawałki układać w żaroodpornym (lub innym nadającym się do zapiekania) naczyniu-wysmarowanym masłem.Całość usmażonej ryby polać sosem:drobno pokrojone pieczarki podsmażyć na tłuszczu.Dodać 2-3 łyżki wody,łyżeczkę przypraw np.vegete,zalać śmietaną,wymieszaną z mąką,zagotować;przyprawić solą,pieprzem,dodać posiekaną pietruszkę.(Można zamiast w/w sosem podlać rybę śmietana wymieszaną z łyżeczką mąki i 2 łyżkami startego sera (cheddar lub tylżycki).Naczynie z rybą i sosem wstawić do pieca na 15-20 min.Zapiec.Podawać z ziemniakami puree i surówką.
Przesłane przez Gotia