Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Naleśniki szpinakowe
Składniki:
500g opakowanie mrozonego szpinaku
1 kostka bialego sera poltlustego lub chudego
sol, pieprz,ok. 3-4 zabkow czosnku
1 cebula,olej
gora nalesnikow wg wlasnego przepisu
Wykonanie:
Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy drobno polrojona w kosteczke cebulke.Podsmazamy na zloto.Dodajemy rozmrozony i odsaczony szpinak i podsmazamy z cebulka.dodajemy sol,pieprz,mozna galke muszkatalowa lub majeranek/oregano oraz drobno posiekany czosnekmieszamy.Po jakichs 10min dodajemy bialy ser az sie lekko rozpusci i sklei ze soba caly farsz i GOTOWE!Taka masa smarujemy nalesniczki i potem je delikatnie podsmazamy na maselku na zloty kolorek.
Przesłane przez Luizka