Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Canelloni z farszem serowo-ziołowym


Składniki:
Makaron canelloni
na sos:
pomidory w puszcze albo koncentrat
cebula
4 ząbki czosnku
oliwa
sól i pieprz
bazylia (2 łyżeczki suszonej lub 1/2 pęczka świeżej)
20 dag sera żółtego
Farsz:
40 dag twarożku (może być wiejski)
2 jajka
vegeta
czerwona, słodka papryka
bazylia (2 łyżeczki suszonej lub 1/2 pęczka świeżej)
Wykonanie:
Czosnek z cebulką posiekać i obsmażyć na oliwie,dodać pomidory z sosem(jeśli z puszki ) lub koncentrat rozbełtany z wodą i przyprawy.Dusić przez kilka minut…. (pomidory z puszki rozdrobnić widelcem).Twarozek wymieszać z jajkami,doprawić do smaku.Nadziać makaron.Gotowe canelloni wyłożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym,zalać sosem,całość posyopać żółtym serem i zapiekać w temp. 200C ok. 20-30 min
Przesłane przez mila77