Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Rolada z mięsa mielonego
Składniki:
1 kg mięsa mielonego wyrobić jak na mielone
Nadzienie:
• 2 – 3 średnie marchewki pokrojone w kostkę
• średni por pokrojony w krążki
• 0,5 kg pieczarek pokrojonych w kostkę
Na 2 łyżkach oleju przesmażamy 2 min. marchewkę,dodajemy pieczarki i por i razem smażymy jeszcze 5 minut.
Wykonanie:
Mięso rozwałkować na pergaminie wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułką tartą (grubość ok. 1 cm).Na całości rozłożyć nadzienie lekko przestudzone i zwinąć w rulon.Roladę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem korytku łączeniem do dołu.Piec 1 godz. w 200C co jakiś czas odlewając tłuszcz
Przesłane przez kami