Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Zupa pieczarkowo-porowa


Składniki:
0,5-1 kg pieczarek,3-4 duże pory;0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowe,indycze-ja polecam delikatniejsze mięsko czyli indycze,ewentualnie może być mieszane np.indyczo-wołowe,bądź inne);3 serki topione-śmietankowe (hochland);śmietana 22%-duża;zioła prowansalskie.
Wykonanie:
Pieczrki kroimy w paski,pory w krążki i gotujemy ( 10 min) na wywarze z wegety,liść laurowy,ziele angielskie.Mięsko trochę solimy i pieprzymy i formujemy z niego malutkie kulki i obtaczamy w mące,następnie wrzucamy do zupy i gotujemy około 10 min.Następnie rozpuszczone w gorącym wywarze serki dodajemy do zupy,dolewamy śmietanę,trochę zagęszczamy (woda+mąka).Na końcu dodajemy zioła ( ja daję na „oko”-tyle żeby było czuć ich smak i zapach),solimy,pieprzymy.Zupkę podajemy z grzankami (są dostępne w sprzedaży),albo po prostu z pieczywem.Możemy zmienić proporcje warzyw,jak ktoś lubi gęstą zupę można dać więcej pieczarek,więcej mięska …. Smacznego
Przesłane przez magda1