Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Ryba po japońsku
1 kg ryby rozmrozić,poporcjować i posolić.
Przygotować ciasto naleśnikowe,obtoczyć rybę i usmażyć.Ciasto naleśnikowe-2 szkl. mąki,2 jajka,2 łyżki płaskie wegety,1 szkl. wody.
Ja nie robię w cieście naleśnikowym,obtaczam tylko w jajku i mące i jest bardzo dobre.
4 duże cebule pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.
1 słoik papryki konserwowej pokroić w słupki.
1 słoik ogórków konserwowych pokroić w słupki.
W naczyniu układać:ryba,cebula,papryka,ogórki.Zalać ciepłą zalewą.
Zalewa:
2 szkl. wody,1/2 szkl oleju,3 łyżki cukru,1mały przecier pomidorowy,4 łyżki ketchupu pikantnego, 3 łyżki octu, ól do smaku,ziele angielskie,liść laurowy.Wszystkie składniki zagotować i gotować jeszcze 2 minuty.Zalać rybę.Przyrządzić dzień przed podaniem.Smacznego
Przesłane przez magda1