Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Dla smakoszy karmelu i wanilii
Ciasto składa się z warstw wykładanych na prostokątną blaszkę:
I-herbatniki
II-gotowy krem „Karpatka”
III-herbatniki
IV-karmel (czyli po prostu zagęszczone słodzone mleko w puszce gotowane ok.2,5 godziny w garnku z wodą- ale tak, żeby cała puszka była zanurzona po wodą i na niewielkim ogniu- lekko przestudzone i wylane na herbatniki)
V-herbatniki
VI-ok.500ml śmietanki 30% ubitej z cukrem pudrem (do smaku-wg mnie wystarczą ok. 3łyżeczki pudru), cukrem waniliowym i dwoma opakowaniami mixu do bitej śmietany
VII-dekoracja z wiórków kokosowych lub startej czekolady
Ciasto najlepsze jest drugiego dnia, kiedy herbatniki lekko zmiękną
Nadesłane przez misiaaa