Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Szarlotka Alicja
Składniki:
3 szkl.mąki,
1 szkl.cukru,
3/4 kostki masła lub margaryny,
2 całe jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
olejek cytrynowy,
1 kg jabłek,
cynamon
Wykonanie:
Wymieszać ze sobą:mąkę,masło,jaja,proszek do pieczenia i olejek cytrynowy.Ciasto dokładnie wyrobić ręką i podzielić je na 2 części.Jedną część włożyć do zamrażalnika.Pozostałą częścią wyłożyć wysmarowaną formę,a na to wyłożyć jabłka przesmażone z cukrem i cynamonem (bez cynamonu też jest smaczne ).Wyjąć z zamrażarnika ciasto i starkować je na tarce,starając się równomiernie oproszyć jabłka.Piec w temp.120 C ok. 30 min.
Nadesłane przez Motylek1