Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Kremowa zupa marchewkowa
Składniki:
0,5 kg marchewki (albo ok. 6 dużych)
2 cebule
pół literatki soku pomarańczowego
10 dag śmietany
natka pietruszki
10 dag startego żółtego sera
rosół z kostki
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni,marchewkę pokroić w większą kostkę, dodać do cebuli-podsmażyć.Zalać rosołem i gotować pod przykryciem.Potem odłożyć trochę zesmażonej marchewki (po łyżce, dwie na talerz).Zupę zmiksować.Sok z pomarańczy,ser i śmietanę dodać do zupy.Wymieszać-doprawić do smaku (sól, pieprz i ciut cukru)Gotować jeszcze chwilę na wolnym ogniu-przed podaniem posypać natką
Przesłane przez Alikowa