Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl
Barszcz po ukrainsku
produkty:
pol glowki bialej kapusty
biala fasola (jas) ok 2-3 szklanek
4-5 ziemniakow
koncetrat pomidorow
1-2 cebule
wywar z kosci (np. lopatka, kawalek wowlowiny)
dzien wczesniej moczymy fasole by zmiekla
do wody wrzucamy kawalek lopatki, gotujemy, dodajemy ziemniako pokrojone w kostke, dodajemy fasole ktora dzien wczesniej moczylismy, na koniec dodajemy posiekana kapuste i gotujemy az wszystko zmieknnie
na patelni podsmazamy cebule i dodajemy koncetrat pomidorowy(jezeli bedzie za geste dodajemy troche wody), tak przyrzadzona zasmazke dodajemy do zupy, calosc gotujemy jeszcze ok 20-30 min, doprawiamy do smaku, sola, pieprzem , vegeta
Przepis : Devi