Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Blok czekoladowy


Składniki:
1 kostka margaryny 1/2 szklanki wody 3 łyżeczki kakao 1 niecała szklanka cukru mała saszetka cukru waniliowego około 500 g mleka w proszku 1 paczka herbatników bakalie według upodobania; ja daję orzechy włoskie i rodzynki
Margarynę rozpuszczam w wodzie, dodaję kakao, cukier i cukier waniliowy. Całość doprowadzam do wrzenia, chwilkę gotuję i pozostawiam do ostygnięcia. Następnie dodaję mleko w proszku. Wydaje mi się że zależy to od mleka, ale zwykle nie zużywam całego opakowania 500 g, często zostaje mi około 100g. Dodaję tyle mleka w proszku żeby masa była bardzo, bardzo gęsta. Dobrze mieszam żeby mleko ładnie się połączyło z tą masą kakaową i nie było w środku białych grudek. Na końcu dodaję połamane herbatniki, posiekane orzechy i rodzynki, i mieszam. Masę wkładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do lodówki.

Blok najlepszy do jedzenia jest następnego dnia, kiedy herbatniki zmiękną.

Przepis : urtica1