Zabawki Ciąża Ciąża



Strona przepisy kulinarne jest tworzona przez użytkowniczki forum.e-mama.pl

Ciasto Bounty


bounty.jpg
Składniki:
biszkopt ciemny
Masa kokosowa:
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru
20 dag masła
20 – 25 dag kokosu
cukier waniliowy
Polewa:
2 mleczne czekolady (20 dag)
12,5 dag margaryny
Wykonanie:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut).Do gorącej masy należy dodać masło,i od czasu do czasu mieszać łyżką masę,aby masło się rozpuściło.Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.Czekoladę połamać,dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą.Gotową polewą polać ciasto.
Nadesłane przez mila77

Dodatkowo nasączyłam biszkopt taką esencją z herbatki i odrobiny spirytusu z cukrem-Serenity
Ja tez nasączyłam biszkopt…tylko UWAGA-nie nasączajcie spodu biszkopta,bo z masy kokosowej trochę wsiąka wilgoć w spód i wtedy jest bardzo miękki(mój zrobił się 1/3 w stosunku do górnej warstwy biszkoptu).Także jak ktoś chce nasączać to radzę nasączać tylko górę,bo dół nasączy się samoistnie-moniczek
Biszkopt zrobilam w zebre czarno-bialy.Nasącyłam go lekko wódką, na to dałam masę kokosową, a na wierzch nie lłam czekolady, bo nie lubię, tylko położyłam bita śmietanę z galaretką-Diana